Pitstop route sixtysix-chili med fruktsalsa och tortillatrassel

Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
3
Pitstop route sixtysix-chili med fruktsalsa och tortillatrassel

Ett festligt storkok på chili con carne som kan förberedas i god tid.
Låt varken antalet ingredienser eller den långa koktiden avskräcka dig, dina gäster kommer att tacka dig! Bjud med rostat tortillabröd i tunna strimlor och en fruktig salsa med färsk mynta.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Pitstop route sixtysix-chili med fruktsalsa och tortillatrassel

Ingredienser

10 portioner
1   påse torkad hel chipotle chili (3 st för 10 portioner)
1   påse torkad hel ancho chili (1 st för 10 portioner)
1   påse torkad hel guajillo chili (3 st för 10 portioner)
2 1/2 dl  rödvin
1 1/2 dl  cherry- eller rödvinsvinäger
1 dl  balsamvinäger
1 dl  worcestersås
2   gula lökar
ca 5   jalapeño eller spansk peppar, beroende på styrka
3   gröna paprikor
3   röda paprikor
ca 8   skalade vitlöksklyftor
140 g  tärnad bacon
3   burkar körsbärstomater (à ca 400 g)
3/4 dl  konc kalvfond
3/4 dl  tomatpuré
2   lagerblad
2 msk  spiskummin
1 kg  nötfärs
3   förpackningar kokta bönor (à ca 400 g, t ex svarta, stora vita och pintobönor)
1   förpackning majs (à ca 340 g)
olja
ev tabasco
ev salt och peppar

Tortillatrassel

1   förpackning stora tortillabröd (à ca 300 g)
3 msk  rapsolja

Fruktsalsa

1   honungsmelon
1   mango
2   röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
1 1/2 msk  färskpressad limejuice
1 dl  hackad färsk mynta

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i fond och bröd. Bjud med laktosfri gräddfi

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Verkligen supergod! En klar favorit här. Den blir ju så het som man gör den. Finns ju många olika styrkor på torkad chili.

Anna-lena

2017-03-11

Good depth of flavour and nicely balanced heat (though certainly not "hot"). My first version was quite acidic and I would recommend using a good balsamic vinegar and using only 1 dl of red-wine vinegar (for 10 persons).

Mark

2015-05-17

Jättegod, speciellt när den fått stå några dagar

Emma

2015-05-04

Näringsvärde per portion

Energi3005 KJ / 719 kCal
Fett29 g
Salt6.02 g
Kolhydrater61 g
Protein44 g

Testa liknande recept

Serranoskinka med melon
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mustig chili con carne
Betyg 4.2 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äkta chili con carne
Betyg 2.8 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödvinssås med chili & kakao
Betyg 3 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spett med parmaskinka, melon och mynta
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grekisk fruktsallad med mandelyoghurt
Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga