Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het salsa med tomat, paprika och jalapeño

Tomatsalsa som sås till grillade kycklingspett, kryddad med salladslök, rödlök, vitlök och jalapeño. Lätt att hacka och röra ihop. Servera i tortillabröd som en wrap. Gärna med en klick crème fraiche. Till vardag eller grillfest för en touch av texmex.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela tomaterna i halvor och krama ur kärnorna. Skär tomatköttet i tärningar. Skala och finhacka vitlök och rödlök. Dela kärna ur och tärna paprikan. Ansa och finstrimla salladslöken. Hacka jalapenon fint.
  2. Blanda alla grönsaker och smaksätt med salt och peppar.
  3. Till servering: servera med grillade kycklingspett, tortillabröd och crème fraiche.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på spetten. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och krydda med paprikapulver, tomatpuré och chilipulver.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och krydda med paprikapulver, tomatpuré och chilipulver.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rödlök
  • 1 paprika
  • 2 salladslökar
  • 1 msk inlagd jalapeño
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • kycklingspett BBQ Mexican style
  • tortillabröd
  • crème fraiche paprika och chili
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2128 kJ / 510 kCal