Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Exotisk pasta- och kycklingsallad

En exotisk pasta- och kycklingsallad med härliga och fräscha smaker av avokado, mango och machésallad tillsammans med en läcker dressing på lime och sweet chili. En förstklassig rätt som alla kommer älska!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Bena ur kycklingen. Skär köttet i mindre bitar. Kycklingen och pastan kan gärna vara ljummen.
  3. Skala och skiva löken tunt. Dela avokadorna. Ta bort kärnorna. Gröp ur köttet och skär det i skivor. Skala och kärna ur frukterna. Skär dem i skivor/bitar. Dela salladsbladen i mindre bitar.
  4. Blanda lök, avokado, frukt och sallad försiktigt med kycklingen och pastan. Vänd runt utan att mosa sönder.
  5. Dressing: Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Lägg upp salladsblandningen. Häll över dressingen. Strö ev över rostade pinjenötskärnor.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på den grillade kycklingen. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g spiralmakaroner
  • 1 grillad kyckling
  • 1 rödlök
  • 3 avokador
  • 1 mogen mango (och/eller 1 papaya)
  • 1 ask machésallad (eller ruccolasallad)
  • ev torrostade pinjenötter
Dressing
  • 1 dl färskpressad limejuice (1 dl juice motsvarar ca 4-5 frukter)
  • 3 msk sweet chili
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer