Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastasallad med pinjenötter

En optimal pastasallad att servera på buffén. Rödlök, paprika, vitlök och knapriga pinjenötter blandas ihop med pastan och sveps in i hasselnötsolja och balsamvinäger och dekoreras slutligen med smakfull basilika.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg pastan i kokande lättsaltat vatten och koka den mjuk. Låt rinna av.
  2. Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Pressa vitlöken.
  3. Blanda pinjenötter, olja, vinäger, paprika, lök och vitlök. Vänd ner detta i pastan. Smaka av. Strö över basilikablad.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Den här salladen blir ännu godare av att göras dagen före och stå kallt över natten.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g pasta gärna gnocchi
Dressing
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g pinjenötter eller skållad, skalad hackad mandel
  • 1 1/2 dl hasselnötsolja eller solrosolja
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 1 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2840 kJ / 678 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept