Pastasallad med pinjenötter

Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
8
Pastasallad med pinjenötter

En optimal pastasallad att servera på buffén. Rödlök, paprika, vitlök och knapriga pinjenötter blandas ihop med pastan och sveps in i hasselnötsolja och balsamvinäger och dekoreras slutligen med smakfull basilika.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Pastasallad med pinjenötter

Ingredienser

6 portioner
500 g  pasta gärna gnocchi

Dressing

1   rödlök
1   röd paprika
2   vitlöksklyftor
100 g  pinjenötter eller skållad, skalad hackad mandel
1 1/2 dl  hasselnötsolja eller solrosolja
1/2 dl  balsamvinäger
salt och peppar
1   kruka basilika

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Den här salladen blir ännu godare av att göras dagen före och stå kallt över natten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Supergod pastasallad! Denna är lätt att förbereda innan och blir godare om man låter den dra lite innan man ska äta den. Har du inte provat denna så gör det.

Kamilja

2021-07-31

Nix, denna pastasallad var inte god!

Annelie

2008-09-10

Gott och enkel att göra. Perfekt till fest!

Olga

2008-07-24

Näringsvärde per portion

Energi2840 KJ / 678 kCal
Fett34 g
Salt0.01 g
Kolhydrater75 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Rödbetssallad med grillad halloumiost
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomatsallad med spenat och pasta i örtolja
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad fläskfilé med melonsallad och fetaost
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade persikor med honung, rosmarin och pinjenötter
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Biff tagliata
Betyg 4.6 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerad paprika med kapris och sardeller
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga