Pastasallad med pinjenötter

14
8
Pastasallad med pinjenötter

En optimal pastasallad att servera på buffén. Rödlök, paprika, vitlök och knapriga pinjenötter blandas ihop med pastan och sveps in i hasselnötsolja och balsamvinäger och dekoreras slutligen med smakfull basilika.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Pastasallad med pinjenötter

Ingredienser

6 portioner
500 g pasta gärna gnocchi

Dressing

1 rödlök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
100 g pinjenötter eller skållad, skalad hackad mandel
1 1/2 dl hasselnötsolja eller solrosolja
1/2 dl balsamvinäger
salt och peppar
1 kruka basilika

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Den här salladen blir ännu godare av att göras dagen före och stå kallt över natten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Kamilja

2021-07-31

Supergod pastasallad! Denna är lätt att förbereda innan och blir godare om man låter den dra lite innan man ska äta den. Har du inte provat denna så gör det.

Annelie

2008-09-10

Nix, denna pastasallad var inte god!

Olga

2008-07-24

Gott och enkel att göra. Perfekt till fest!

Näringsvärde per portion

Energi 2840 KJ / 678 kCal
Fett 34 g
Salt 1 g
Kolhydrater 75 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden