Tomatsallad med spenat och pasta i örtolja

Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Tomatsallad med spenat och pasta i örtolja

En varm sommardag kan det vara gott med en fräsch sallad. I den här varianten blandar du den fylliga och smakrika örtoljan med pastan och blandar därefter i solmogna tomater, bladspenat och rostade pinjenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Tomatsallad med spenat och pasta i örtolja

Ingredienser

10 portioner
500 g pasta t ex skruvar
1 vitlöksklyfta
2 citroner
2 krukor basilika
1 kruka körvel
1 1/2 dl olivolja
1 1/2 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
1 kg tomater (gärna i olika färger och storlekar)
5 salladslökar
2 askar babyspenat (à 80 g)
1 1/2 dl rostade pinjenötter (1 1/2 dl motsvarar ca 100 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1646 KJ / 393 kCal

Testa liknande recept

  • Pastasallad med pinjenötter
    Betyg 3.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Exotisk pasta- och kycklingsallad
    Betyg 4.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Parmesanflarn med pinjenötter
    Betyg 3.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pasta- & avokadosallad
    Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad