Tomatsallad med jordnöts- och chilidressing

6
1
Tomatsallad med jordnöts- och chilidressing

En annorlunda och kraftfull tomatsallad som garanterat faller alla i smaken. Kärna ur chilin för en mildare variant och snåla inte med jordnötterna.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Tomatsallad med jordnöts- och chilidressing

Ingredienser

4 portioner

Dressing

1 vitlöksklyfta
1 röd chili
2 msk neutral olja
1 msk osötat jordnötssmör
1 msk färskpressad limejuice
1 tsk salt (gärna himalayasalt)
1 1/2 msk kokossocker
500 g blandade tomater
2 schalottenlökar

Topping

1/2 dl hackade jordnötter
1/2 dl rostad lök
1 dl hackad koriander

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.

Receptet kommer från kokboken Vegansk streetfood av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Birgitta

2020-07-20

Älskar det! Undetbart till grillat och vackert sommarväder. Toppen med smakrikt vitt vin.

Näringsvärde per portion

Energi 883 KJ / 212 kCal
Fett 16 g
Salt 1.9 g
Kolhydrater 12 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden