Tomatsallad med jordnöts- och chilidressing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Tomatsallad med jordnöts- och chilidressing

En annorlunda och kraftfull tomatsallad som garanterat faller alla i smaken. Kärna ur chilin för en mildare variant och snåla inte med jordnötterna.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Skala vitlöken. Finhacka vitlök och chili (kärna ur chilin för en mildare variant). Fräs vitlök och chili i oljan på medelvärme några minuter tills löken mjuknar. Tillsätt jordnötssmör, limejuice, salt och kokossocker. Ta från värmen och låt svalna.
  2. Skär tomaterna i stora bitar. Skala löken och skiva tunt. Blanda tomat, lök och dressing på ett fat.
  3. Topping: Toppa tomatsalladen med jordnötter, rostad lök och koriander.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.

Receptet kommer från kokboken Vegansk streetfood av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani.

Ingredienser

Portioner: 4
Dressing
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk osötat jordnötssmör
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 tsk salt (gärna himalayasalt)
  • 1 1/2 msk kokossocker
  • 500 g blandade tomater
  • 2 schalottenlökar
Topping
  • 1/2 dl hackade jordnötter
  • 1/2 dl rostad lök
  • 1 dl hackad koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 883 kJ / 212 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept