Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Senapslövbiff med skånskt potatismos

Charmant varmrätt med smak av senap, syltlök och vitlök. Stek lövbiffen i smör för bästa smak tillsammans med purjolök, vitlök och crème fraiche med kryddorna. Det skånska senapsmoset är ett krämigt och smakfullt tillbehör!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva purjolök, skala och hacka vitlöksklyfta.
  2. Strimla lövbiff. Stek köttet i smör eller margarin, lägg ner purjolök och vitlök som får steka med mot slutet.
  3. Tillsätt dijonsenap, lätt crème fraiche och buljong. Låt det koka ca 5 minuter. Vänd ner syltlök och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med potatismos smaksatt med skånsk senap och tomater.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och potatismoset. I övrigt är rätten gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g lövbiff
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl buljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 dl syltlök
  • salt och peppar
  • potatismos
  • skånsk senap
  • tomater till servering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer