Tomatrisoni med karré och champinjonsallad
Risoni är en sorts pasta som använts länge i det Italienska köket. I detta recept ska den kokas under omrörning och tillsammans med smaker som vitlök, tomat och timjan för bästa resultat. Förvandlingen till ett krämigt tillbehör tar fart och ljuvliga dofter sprider sig i köket. Servera med sallad och karré.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2015
Ingredienser
Risoni
Sallad
Karré
Till servering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot (kokt) ris. Använd glutenfritt mjöl.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: kontrollera att risonin inte innehåller ägg. Använd i så fall (kokt) ris. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vi återkommer till det här receptet år efter år. Hela familjen älskar denna!
Sky
2023-12-10