Tomatrisoni med karré och champinjonsallad
Risoni är en sorts pasta som använts länge i det Italienska köket. I detta recept ska den kokas under omrörning och tillsammans med smaker som vitlök, tomat och timjan för bästa resultat. Förvandlingen till ett krämigt tillbehör tar fart och ljuvliga dofter sprider sig i köket. Servera med sallad och karré.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2015
Ingredienser
4 portioner
Risoni
5 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1/2 tsk salt
3 dl risoni
peppar
Sallad
250 g champinjoner
1 1/2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
65 g rucola
Karré
4 skivor benfri fläskkarré
1/2 dl vetemjöl
1 msk olivolja
Till servering
95 g parmesanflarn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3396 KJ / 807 kCal
Fett32 g
Salt3.84 g
Kolhydrater82 g
Protein46 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vi återkommer till det här receptet år efter år. Hela familjen älskar denna!
Sky
2023-12-10