Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Tomatrisoni med karré och champinjonsallad

Risoni är en sorts pasta som använts länge i det Italienska köket. I detta recept ska den kokas under omrörning och tillsammans med smaker som vitlök, tomat och timjan för bästa resultat. Förvandlingen till ett krämigt tillbehör tar fart och ljuvliga dofter sprider sig i köket. Servera med sallad och karré.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Risioni: Koka upp vatten, buljongtärning, tomater, skalad skivad vitlök, timjan och salt i en kastrull. Blanda ner risonin och koka under omrörning då och då i ca 11 minuter. Krydda med peppar.
  2. Sallad: Ansa och skiva champinjonerna. Vispa ihop olivolja med vinäger och senap i en skål. Krydda med salt och peppar. Vänd ner svamp och rucola i dressingen.
  3. Karré: Vänd köttet i mjölet och krydda med salt och peppar. Stek det i olivolja i en stekpanna ca 5 minuter på varje sida.
  4. Till servering: Servera tomatrisonin med champinjonsallad och karré och toppa med parmesanflarn.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot (kokt) ris. Använd glutenfritt mjöl.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: kontrollera att risonin inte innehåller ägg. Använd i så fall (kokt) ris. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Finhacka gärna lite av parmesanflarnen och rör ner i risonin strax innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
Risoni
  • 5 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl risoni
  • peppar
Sallad
  • 250 g champinjoner
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 65 g ruccola
Karré
  • 4 skivor benfri fläskkarré
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk olivolja
Till servering
  • 95 g parmesanflarn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3396 kJ / 807 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer