Tomatrisoni med karré och champinjonsallad

17
0
Tomatrisoni med karré och champinjonsallad

Risoni är en sorts pasta som använts länge i det Italienska köket. I detta recept ska den kokas under omrörning och tillsammans med smaker som vitlök, tomat och timjan för bästa resultat. Förvandlingen till ett krämigt tillbehör tar fart och ljuvliga dofter sprider sig i köket. Servera med sallad och karré.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2015

Tomatrisoni med karré och champinjonsallad

Ingredienser

4 portioner

Risoni

5 dl
vatten
1
kycklingbuljongtärning
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
1
vitlöksklyfta
1 tsk
timjan
1/2 tsk
salt
3 dl
risoni
-
peppar

Sallad

250 g
champinjoner
1 1/2 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
1 tsk
dijonsenap
65 g
rucola

Karré

4
skivor benfri fläskkarré
1/2 dl
vetemjöl
1 msk
olivolja

Till servering

95 g
parmesanflarn

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot (kokt) ris. Använd glutenfritt mjöl.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: kontrollera att risonin inte innehåller ägg. Använd i så fall (kokt) ris. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Finhacka gärna lite av parmesanflarnen och rör ner i risonin strax innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3396 KJ / 807 kCal
Fett 32 g
Salt 3.84 g
Kolhydrater 82 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept