Tomatrisoni med karré och champinjonsallad

17
0
Tomatrisoni med karré och champinjonsallad

Risoni är en sorts pasta som använts länge i det Italienska köket. I detta recept ska den kokas under omrörning och tillsammans med smaker som vitlök, tomat och timjan för bästa resultat. Förvandlingen till ett krämigt tillbehör tar fart och ljuvliga dofter sprider sig i köket. Servera med sallad och karré.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2015

Tomatrisoni med karré och champinjonsallad

Ingredienser

4 portioner

Risoni

5 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1/2 tsk salt
3 dl risoni
peppar

Sallad

250 g champinjoner
1 1/2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
65 g rucola

Karré

4 skivor benfri fläskkarré
1/2 dl vetemjöl
1 msk olivolja

Till servering

95 g parmesanflarn

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot (kokt) ris. Använd glutenfritt mjöl.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: kontrollera att risonin inte innehåller ägg. Använd i så fall (kokt) ris. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Finhacka gärna lite av parmesanflarnen och rör ner i risonin strax innan servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3396 KJ / 807 kCal
Fett 32 g
Salt 384 g
Kolhydrater 82 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden