Tomatpesto på rostat surdegsbröd

Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Tomatpesto på rostat surdegsbröd

Rostade pinjenötter ger massor av smak till denna pesto på söta soltorkade tomater. Vill du ha den nötfri går den bra att göra med solrosfrön i stället. Servera på rostad surdegsbröd och toppa med pepprig rucola.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Tomatpesto på rostat surdegsbröd

Ingredienser

4 portioner
200 g soltorkade tomater
3/4 dl olivolja
100 g riven pecorinoost
100 g rostade pinjenötter

Till servering

4 skivor rostat surdegsbröd
rucola
pinjenötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Passar det att blanda med pasta?

    Kristina

  • Suuupergott! Ser jättefina ut på bordet och passar de flesta.

    Ugne

Näringsvärde per portion

Energi2875 KJ / 688 kCal
Fett50 g
Salt3.12 g
Kolhydrater38 g
Protein18 g

Testa liknande recept

  • Pesto alla genovese
    Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Boquerones
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad