Tomatpasta med kyckling och ruccola

Betyg 3.5 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Tomatpasta med kyckling och ruccola

Underbart pastarecept med tomat, persilja och kyckling, som är färdigstrimlad, vilket gör att den går snabbt och enkelt att laga. Koka pastan, stek kycklingen och blanda tillsammans med tapenade och tomater. Servera med rivig ruccola för en fulländad måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014

Tomatpasta med kyckling och ruccola

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
600 g strimlad kycklingfilé
1 tsk olja
salt
peppar
250 g körsbärstomater
1/2 kruka persilja
1 dl tapenade soltorkade tomater
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2209 KJ / 529 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein45 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Svampbolognese
    Betyg 3.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med gremolata och kycklingspett
    Betyg 4.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Zucchinisallad med tomat och rucola
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad