Tomatmarmelad med vanilj och saffran

Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
1
Tomatmarmelad med vanilj och saffran

En spännande tomatmarmelad med smaker från Spanien. Denna marmelad har massor av smak och är kryddad med bland annat vaniljstång, honung, apelsin, stjärnanis och saffran.

Tomatmarmelad med vanilj och saffran

Ingredienser

1 liter färdig marmelad
1 kg  tomater (gärna små röda plommontomater)
1   vaniljstång
1/2 kg  syltsocker
1 1/2 dl  honung
2   stjärnanis
1/2   apelsin (finrivet skal)
1/2 g  saffran

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Näringsberäkningen är beräknad per matsked/portion.

Gör så här

Receptet är framtaget av Christofer Johansson i samarbete med kanariska tomater.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat

Kommentar

Alltså den här marmeladen blir galet god!

Marina

2022-08-14

Näringsvärde per portion

Energi127 KJ / 30 kCal
Fett0 g
Kolhydrater7.2 g
Protein0.1 g

Testa liknande recept

Marmelad med morot och stjärnanis
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kiwimarmelad med stjärnanis och pecannötter
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsmarmelad med lime
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarbermarmelad till ostbrickan
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarbermarmelad
Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med vanilj
Betyg 4.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga