Tomatmarmelad med vanilj och saffran

Betyg 3.8 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Tomatmarmelad med vanilj och saffran

En spännande tomatmarmelad med smaker från Spanien. Denna marmelad har massor av smak och är kryddad med bland annat vaniljstång, honung, apelsin, stjärnanis och saffran.

Tomatmarmelad i en burk med lock och tomatmarmelad på en ostsmörgås.

Ingredienser

1 liter färdig marmelad
1 kg tomater (gärna små röda plommontomater)
1 vaniljstång
1/2 kg syltsocker
1 1/2 dl honung
2 stjärnanis
1/2 apelsin (finrivet skal)
1/2 g saffran

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Rätt god men på tok för söt

    Ann-margreth

  • God smak, men marmeladen blev alldeles för rinnig - vad gör jag för fel? Den kokade ca 60 min, men stelnade aldrig (gjorde ”kylprovet” flera gånger)?

    Annica

  • Alltså den här marmeladen blir galet god!

    Marina

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är beräknad per matsked/portion.
Energi127 KJ / 30 kCal
Fett0 g
Kolhydrater7.2 g
Protein0.1 g

Testa liknande recept

  • Jordgubbssylt med stjärnanis
    Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marmelad med morot och stjärnanis
    Betyg 4.4 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarbermarmelad till ostbrickan
    Betyg 4.4 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarbermarmelad
    Betyg 4.8 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad