Tomatkokt matvete

Tomatkokt matvete - istället för pasta och potatis är detta ett utmärkt tillbehör till din middag. Matvetet får smak av tomatpuré, lök, grönsaksbuljong och chilisås när det kokar och blir både härligt saftigt och smakrikt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1777 KJ / 425 kCal
Fett8 g
Salt2 g
Kolhydrater72 g
Protein13 g
Kommentarer
10 stTyvärr ingen riktig hit. För mycket chillisås och tomatpuré om jag ska vara ärlig.
Martin gunnar
Kan jag använda oskalat matvete på samma sätt?
Anna
Gjorde på korngryn, men det blev så gott! Bara pytsa på mer vatten då och då eftersom det tar 20 min längre tid med korn.
Ida
Fantastiskt matigt o gott! Lade i en msk sambal Oelek som extra piff/sting!
Dick
Sjukt gott! En ny favorit helt klart!
Alexandra
Jag gjorde den här och serverade till kött. Jättegott!
Mattias
Stekte champinjoner och quornfilé i vitlök och blandade i det färdiga matvetet. Serverade med ruccola. Blev mycket gott!
Johanna
Så gott och så enkelt! Gjorde till en vegansk måltid och blandade ner stekta champinjoner samt vita bönor i det färdiga matvetet! MUMS!
Selma
Roligt recept. Jag använde ca 5 dl matvete till en hel sats och tyckte det blev lagom. Använder man torkade kryddor istället för färska blir det lagom med ca 1 tsk av varje, som man låter koka med hela tiden.
Einar
Underbart härligt och gott recept. Passar utmärkt till kidneybönsbiffar. Gjorde halv sats på allt i receptet men tyckte att det blev lite väl såsigt, nästa gång gör jag halv sats på allt utom matvetet som jag istället tar 3 dl av. Till hel sats skulle jag alltså ta 6 dl matvete.
Andrea