Nektarinsallad med matvete och ädelostdressing
Nektarinsallad med matvete är gott som en mättande sommarlunch och den passar även mycket bra på en buffé. Salladen har ett litet crunch från knapriga valnötter och den krämiga ädelostdressingen kompletterar de söta stekta nektarinerna perfekt. Smaklig spis!
Ingredienser
4 portioner
4 port matvete
1 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl valnötter
2 nektariner
1 msk rårörsocker
2 msk olivolja
70 g ädelost
1/2 dl smetana
1 dl mjölk
salt
svartpeppar
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 romansalladshuvud
2 avokador
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3274 KJ / 784 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater75 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer