Nektarinsallad med matvete och ädelostdressing

1
0 Klimatsmart
Nektarinsallad med matvete och ädelostdressing

Nektarinsallad med matvete är gott som en mättande sommarlunch och den passar även mycket bra på en buffé. Salladen har ett litet crunch från knapriga valnötter och den krämiga ädelostdressingen kompletterar de söta stekta nektarinerna perfekt. Smaklig spis!

Skriv ut
Nektarinsallad med matvete och ädelostdressing

Ingredienser

4 portioner
4
port matvete
1
grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl
valnötter
2
nektariner
1 msk
rårörsocker
2 msk
olivolja
70 g
ädelost
1/2 dl
smetana
1 dl
mjölk
-
salt
-
svartpeppar
1
förp kokta gröna linser (à 380 g)
1
romansalladshuvud
2
avokador

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt matvete mot quinoa eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3274 KJ / 784 kCal
Fett 39 g
Salt 2 g
Kolhydrater 75 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept