Tomatflarn med getost och rosmarin

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Tomatflarn med getost och rosmarin

På det här medelhavsinspirerade tomatflarnet samsas småtomater i olika färger med vitlök, färsk rosmarin och fransk getost - chèvre- på en färdig smördeg. Perfekt som förrätt eller på en buffé. Tomaterna får här extra fyllig smak och sötma när de rostas en rejäl stund i ugnen. God mat får ta tid.

Tomatflarn med getost och rosmarin

Ingredienser

4 portioner
2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
500 g små tomater gärna i olika färger
2 msk olivolja
1 msk hackad färsk rosmarin
salt
svartpeppar
250 g färsk smördeg
200 g chèvre (getost)
sallad till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Varför så lång gräddningstid som 45 min? Äts det direkt eller kan jag förbereda och äta flarnet rumsvarmt?

Britt

2021-08-25

Hej Britt! Det är den tiden som våra kockar hade flarnen i ugnen när de provbakade detta recept. Du kan antingen äta flarnen direkt eller när det är rumsvarma, båda funkar bra. Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-09-14

Näringsvärde per portion

Energi2262 KJ / 541 kCal
Fett39.4 g
Kolhydrater29.8 g
Protein15.6 g

Testa liknande recept

Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med rostade rödbetor och grapefrukt
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad chèvre med honung, rosmarin och aprikoser
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkorvspirog med rosmarin och chèvre
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Getosttoast med blåbärssallad och rosmarindressing
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen sallad med getostcrème
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga