På det här medelhavsinspirerade tomatflarnet samsas småtomater i olika färger med vitlök, färsk rosmarin och fransk getost - chèvre- på en färdig smördeg. Perfekt som förrätt eller på en buffé. Tomaterna får här extra fyllig smak och sötma när de rostas en rejäl stund i ugnen. God mat får ta tid.
Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: Gör egen smördeg av glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Gör egen smördeg av laktosfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Varför så lång gräddningstid som 45 min? Äts det direkt eller kan jag förbereda och äta flarnet rumsvarmt?
Britt
2021-08-25Hej Britt! Det är den tiden som våra kockar hade flarnen i ugnen när de provbakade detta recept. Du kan antingen äta flarnen direkt eller när det är rumsvarma, båda funkar bra. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-14