Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Tomatflarn med getost och rosmarin

På det här medelhavsinspirerade tomatflarnet samsas småtomater i olika färger med vitlök, färsk rosmarin och fransk getost - chèvre- på en färdig smördeg. Perfekt som förrätt eller på en buffé. Tomaterna får här extra fyllig smak och sötma när de rostas en rejäl stund i ugnen. God mat får ta tid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala lök och vitlök. Skiva rödlöken och finhacka vitlöken. Dela tomaterna i halvor.
  3. Stek lök och vitlök i olivoljan. Tillsätt rosmarin, smaksätt med salt och peppar.
  4. Rulla ut smördegen på en plåt. Fördela löken och tomaterna på degen. Smula på getosten.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter.
  6. Servera med sallad.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: Gör egen smördeg av glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Gör egen smördeg av laktosfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g små tomater gärna i olika färger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • salt och svartpeppar
  • 250 g färsk smördeg
  • 200 g chèvreost (getost)
  • sallad till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2262 kJ / 541 kCal