Tomatflarn med getost och rosmarin

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Tomatflarn med getost och rosmarin

På det här medelhavsinspirerade tomatflarnet samsas småtomater i olika färger med vitlök, färsk rosmarin och fransk getost - chèvre- på en färdig smördeg. Perfekt som förrätt eller på en buffé. Tomaterna får här extra fyllig smak och sötma när de rostas en rejäl stund i ugnen. God mat får ta tid.

Tomatflarn med getost och rosmarin

Ingredienser

4 portioner
2   rödlökar
1   vitlöksklyfta
500 g  små tomater gärna i olika färger
2 msk  olivolja
1 msk  hackad färsk rosmarin
salt och svartpeppar
250 g  färsk smördeg
200 g  chèvre (getost)
sallad till servering

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: Gör egen smördeg av glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Gör egen smördeg av laktosfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Varför så lång gräddningstid som 45 min? Äts det direkt eller kan jag förbereda och äta flarnet rumsvarmt?

Britt

2021-08-25

Hej Britt! Det är den tiden som våra kockar hade flarnen i ugnen när de provbakade detta recept. Du kan antingen äta flarnen direkt eller när det är rumsvarma, båda funkar bra. Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-09-14

Näringsvärde per portion

Energi2262 KJ / 541 kCal
Fett39.4 g
Kolhydrater29.8 g
Protein15.6 g

Testa liknande recept

Lammkorvspirog med rosmarin och chèvre
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Getosttoast med blåbärssallad och rosmarindressing
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbets- och chèvreknyten
Betyg 3.7 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtkryddad lammstek med chèvre
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pajskal i långpanna - lammfärs & chèvre
Betyg 3.6 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga