Tomatflarn med getost och rosmarin
På det här medelhavsinspirerade tomatflarnet samsas småtomater i olika färger med vitlök, färsk rosmarin och fransk getost - chèvre- på en färdig smördeg. Perfekt som förrätt eller på en buffé. Tomaterna får här extra fyllig smak och sötma när de rostas en rejäl stund i ugnen. God mat får ta tid.
Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
500 g små tomater gärna i olika färger
2 msk olivolja
1 msk hackad färsk rosmarin
salt
svartpeppar
250 g färsk smördeg
200 g chèvre (getost)
sallad till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2262 KJ / 541 kCal
Fett39.4 g
Kolhydrater29.8 g
Protein15.6 g
Kommentar
Varför så lång gräddningstid som 45 min? Äts det direkt eller kan jag förbereda och äta flarnet rumsvarmt?
Britt
2021-08-25Hej Britt! Det är den tiden som våra kockar hade flarnen i ugnen när de provbakade detta recept. Du kan antingen äta flarnen direkt eller när det är rumsvarma, båda funkar bra. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-14