Lammkorvspirog med rosmarin och chèvre
En verkligt lyxig variant på varm korv. Lammkorv, rosmarin, tomater och chèvre lindas i smördeg. Grilla i ugn cirka 10 min tills smördegen gräddats frasig.
Ingredienser
10 bufféportioner
10 färska lammkorvar med rosmarin
1 msk smör eller margarin
4 tomater
150 g chèvre
2 förp färsk, kavlad smördeg (à 250 g)
1 kruka rosmarin
2 ägg
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna och smördegen. Pirogerna innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Lite chèvre kan ev tålas.
Gör äggfri: pensla kanterna med vatten i stället för ägg.
Gör så här
Tips
Servera gärna pirogerna med rostade valnötter och strimlade aprikoser.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1742 KJ / 415 kCal
Fett30.1 g
Kolhydrater22.3 g
Protein13.1 g
Kommentarer
Gjorde dessa förra påsken. Det var ingen höjdare. Tomaten gjorde att degen blev blöt. Och smak kombinationerna fungerade helt enkelt inte. Det var ingen av gästerna som tyckte om dem. Tyvärr!
Maria
2019-04-17Sjukt goda!
Samuel
2013-04-01Var inte sugen på rosmarin, utan använde lammchorizo, färsk getost, tomater, oregano och lite honung, hur gott som helst!
Camilla
2013-02-10