Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammkorvspirog med rosmarin och chèvre

En verkligt lyxig variant på varm korv. Lammkorv, rosmarin, tomater och chèvre lindas i smördeg. Grilla i ugn cirka 10 min tills smördegen gräddats frasig.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Stek korvarna i matfettet enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skiva tomaterna. Smula osten.
  4. Skär varje smördeg i 6 lika stora kvadrater (för 10 bufféportioner). Fördela korv, tomatskivor, ost och rosmarin på smördegskvadraterna och pensla kanterna med äggulorna. Vik degen över korven från två håll på diagonalen så att korven sticker ut på varje sida. Nyp ihop kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. 
  5. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills pirogerna fått en fin färg och är bruna under.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna och smördegen. Pirogerna innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Lite chèvre kan ev tålas.
Gör äggfri: pensla kanterna med vatten i stället för ägg.

Tips

Servera gärna pirogerna med rostade valnötter och strimlade aprikoser.

Ingredienser

Portioner: 10 (buffé)
  • 10 färska lammkorvar med rosmarin
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 tomater
  • 150 g chèvreost
  • 2 förp färsk, kavlad smördeg (à 250 g)
  • 1 kruka rosmarin
  • 2 ägg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1742 kJ / 415 kCal