Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin

5
1
Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin

Eleganta ugnsbakade rutor av chèvre med färska fikon toppade med saltrostade mandlar och rosmarin. Ett mumsigt snacks eller en elegant liten aptitretare innan middagen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin

Ingredienser

24 st
1 förpackning kyld smördeg (à 250 g)
4 små färska fikon
1 dl saltrostade mandlar
250 g chèvre (getost)
1 msk färsk finhackad rosmarin
1 ägg till pensling
flingsalt
nymalen svartpeppar
små rosmarinkvistar till servering

För alla 

Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån och läs innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu, och läs innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen och läs innehållsdeklarationen på smördegen.

Gör så här

Tips

Fikon och chèvre går att byta ut mot t ex fetaost och några droppar flytande honung.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Hanna

2010-01-03

Prövade att göra två olika varianter med fikonen. Använde konserverade fikon i konjak och det blev också gått med blev sötare och skulle nog passa mer som en efterrätt. Bytte inte ut de andra varorna, men det går säkert också.