Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin

Eleganta ugnsbakade rutor av chèvre med färska fikon toppade med saltrostade mandlar och rosmarin. Ett mumsigt snacks eller en elegant liten aptitretare innan middagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Dela den i 24 bitar (för 24 st) och sprid ut dem lite.
  3. Skiva fikonen tunt. Hacka mandeln. Skär bort kanterna på chèvren. Lägg en fikonskiva på varje smördegsplatta.
  4. Smula över chèvren. Strö över mandel och finhackad rosmarin. Pensla smördegskanterna med uppvispat ägg. Strö över flingsalt och peppar.
  5. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 minuter tills de fått fin gyllene färg och är genomgräddade. Låt svalna på galler. Garnera med rosmarinkvistar. Servera dem ljumma.

För alla 

Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån och läs innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu, och läs innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen och läs innehållsdeklarationen på smördegen.

Tips

Fikon och chèvre går att byta ut mot t ex fetaost och några droppar flytande honung.

Ingredienser

Portioner: 24 st
  • 1 förpackning kyld smördeg (à 250 g)
  • 4 små färska fikon
  • 1 dl saltrostade mandlar
  • 250 g chèvre (getost)
  • 1 msk färsk finhackad rosmarin
  • 1 ägg till pensling
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • små rosmarinkvistar till servering
Lägg till i inköpslistan