Eleganta ugnsbakade rutor av chèvre med färska fikon toppade med saltrostade mandlar och rosmarin. Ett mumsigt snacks eller en elegant liten aptitretare innan middagen.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2009
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån och läs innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu, och läs innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen och läs innehållsdeklarationen på smördegen.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hanna
2010-01-03Prövade att göra två olika varianter med fikonen. Använde konserverade fikon i konjak och det blev också gått med blev sötare och skulle nog passa mer som en efterrätt. Bytte inte ut de andra varorna, men det går säkert också.