Rödbets- och chèvreknyten

Betyg 3.7 av 5.
33 personer har röstat
0
Rödbets- och chèvreknyten

Dessa utsökta rödbets- och chèvreknyten kan förberedas ända fram till gräddningen. Fördela bara din rödbetsblandning på smördeg före du strör över smulad getost och ställer kallt. Pensla knytena med ägg och grädda före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Rödbets- och chèvreknyten

Ingredienser

6 portioner
600 g  färska rödbetor
250 g  getost av chèvretyp
2 msk  flytande honung
1 1/2 tsk  rosmarin
1   rulle kyld smördeg (à 250 g)
1   ägg (till pensling)
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

För alla

Läs noga innehållsdeklarationen på smördegen för laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller laktos, mjölkprotein, ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 månader eller ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: uteslut penslingen eller använd lite olja i stället för ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Smördegspizza med getost och rårivna betor
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lins- och rödbetssallad med chévre
Betyg 4.4 av 5.
69 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smördegsflarn med getost, grillad paprika och tapenade
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Potatistorn med höstkänsla
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödbetssallad med matvete och getost
Betyg 3.8 av 5.
66 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetspaj med getost och rädisor
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga