Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rödbets- och chèvreknyten

Dessa utsökta rödbets- och chèvreknyten kan förberedas ända fram till gräddningen. Fördela bara din rödbetsblandning på smördeg före du strör över smulad getost och ställer kallt. Pensla knytena med ägg och grädda före servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetorna mjuka.
  2. Gnid av skalet under rinnande kallt vatten. Låt dem svalna.
  3. Smula getosten. Skär rödbetorna i cm-stora tärningar och lägg i en bunke. Blanda rödbetorna med honung, rosmarin, salt och peppar.
  4. Rulla ut smördegen och skär i 6 fyrkanter (för 6 port).
  5. Fördela rödbetsblandningen mitt på fyrkanterna. Strö över den smulade getosten. Vik in hörnen mot mitten och nyp ihop kanterna så de blir täta. Ställ kallt på bakpappersklädd plåt. Förbered hit.
  6. Vid servering: Sätt ugnen på 200°C. Pensla knytena med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.

För alla

Läs noga innehållsdeklarationen på smördegen för laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller laktos, mjölkprotein, ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 månader eller ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: uteslut penslingen eller använd lite olja i stället för ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 600 g färska rödbetor
  • 250 g getost av chèvretyp
  • 2 msk flytande honung
  • 1 1/2 tsk rosmarin
  • 1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
  • 1 ägg (till pensling)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan