Pajskal i långpanna - lammfärs & chèvre | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pajskal i långpanna - lammfärs & chèvre

Ett härligt recept på en matig och aptitlig paj i långpanna. Du gör pajen av bland annat smör, mjöl, ägg, mjölk och en fyllning av lammfärs och chèvre. Aptitligt och mättande!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pajskal: Skär smör eller margarin i små bitar. Blanda det med mjölet och finfördela med en gaffel eller fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg
  3. Tryck ut degen i en långpanna (ca 34 x 40 cm, för 8 bitar). Nagga bottnen med en gaffel. Ställ kallt i 15-30 minuter.
  4. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen.
  5. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
  6. Fyllning - lammfärs & chèvre: Skala, halvera och skär rödlökar i tunna skivor. Fräs löken försiktigt i olja och smör ca 15 minuter.
  7. Lyft ur löken och bryn lammfärs, vitlöksklyftor och torkad rosmarin 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
  8. Lägg färsblandningen i pajskalet. Fördela löken över. Häll på äggstanningen. Smula över chèvre.
  9. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
Pajskal
  • 250 g smör eller margarin
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 1/2 msk vatten
Äggstanning
  • 5 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Fyllning- lammfärs & chèvre
  • 3 rödlökar
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 1 kg lammfärs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 250 g chèvre
Lägg till i inköpslistan