Tomatceviche
![Tomatceviche](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63310/cf_259/tomatceviche_.jpg)
Tomatceviche är en vegetarisk variant av den sydamerikanska fiskrätten ceviche – en kall ”sallad” kryddad med lime, vitlök och koriander. Här som en salsa med tomat och schalottenlök, god att servera som sås till grillad fisk eller kött.
![Tomatceviche](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63310/cf_259/tomatceviche_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
6 tomater
2 schalottenlökar
1 stor vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 lime
flingsalt med chili
svartpeppar
ev 1 kruka koriander
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi493 KJ / 118 kCal
Fett10 g
Salt0.5 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g
Kommentarer