Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomatceviche

Tomatceviche är en vegetarisk variant av den sydamerikanska fiskrätten ceviche – en kall ”sallad” kryddad med lime, vitlök och koriander. Här som en salsa med tomat och schalottenlök, god att servera som sås till grillad fisk eller kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och krama ur kärnorna ur tomaterna. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skär tomaterna i fina tärningar.
  2. Blanda tomat, lök, vitlök och olivolja. Smaksätt med pressad limesaft, salt och peppar.
  3. Strimla koriandern grovt. Blanda den i cevichen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 tomater
  • 2 schalottenlökar
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1 lime
  • flingsalt med chili
  • svartpeppar
  • ev 1 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 493 kJ / 118 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept