Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastramirub till US högrev, med rostad potatis och ajo blanco

Grillad US Beef Högrev med sås inspirerad av ajo blanco – en spansk soppa med mandel och vitlök. Kryddblandningen av koriander, senapskorn, peppar och flingsalt gör köttet till riktig barbeque.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla kryddor. Massera in kryddblandningen i köttet cirka fem minuter innan grillning.
  2. Kantskär och tärna brödskivorna. Skala och skiva vitlöken. Rosta mandelspånen i en torr het stekpanna.
  3. Ajo blanco: Mixa äggulor, bröd, vitlök, mandel, vinäger, olivolja och vatten till en tjock sås. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Grilla köttet ca 2 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 58˚C.
  5. Till servering: Servera US Beef Högrev (Chuck Roll) med ajo blanco, rostad färskpotatis och sallad.

För alla

Rätten innehåller ägg men är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk flingsalt typ chipotle
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 tsk mortlade gula senapsfrön
  • 600 g US Beef högrev
Ajo blanco
  • 2 vita brödskivor (gärna dagsgammalt)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl mandelspån
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl vatten
  • flingsalt
  • svartpeppar
Till servering
  • US Beef högrev
  • färskpotatis
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3379 kJ / 809 kCal