Tomatbräserat lammlägg med gremolata och tomat
Tomatbräserade lammlägg serveras här tillsammans med fluffigt ris och en tomtasallad med gremolata. Gremolatan gör du genom att blanda hackad persilja, citronskal, olivolja och vitlök. Blanda sedan med tomaterna för en smakrik sallad som passar utmärkt till lammet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2018
Ingredienser
2 portioner
2 port kokt lammlägg
1/2 burk pastasås zucchini & paprika (à 420 g)
1/2 dl vatten
2 port ris
Tomatsallad
1/2 ask persilja (à 20 g)
1/2 citron
1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2571 KJ / 615 kCal
Fett18 g
Salt4.94 g
Kolhydrater65 g
Protein44 g
Kommentarer