Tomatbräserat lammlägg med gremolata och tomat

3
0
Tomatbräserat lammlägg med gremolata och tomat

Tomatbräserade lammlägg serveras här tillsammans med fluffigt ris och en tomtasallad med gremolata. Gremolatan gör du genom att blanda hackad persilja, citronskal, olivolja och vitlök. Blanda sedan med tomaterna för en smakrik sallad som passar utmärkt till lammet.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2018

Tomatbräserat lammlägg med gremolata och tomat

Ingredienser

2 portioner
2
port kokt lammlägg
1/2
burk pastasås zucchini & paprika (à 420 g)
1/2 dl
vatten
2
port ris

Tomatsallad

1/2
ask persilja (à 20 g)
1/2
citron
1/2
ask körsbärstomater (à 250 g)
1 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2571 KJ / 615 kCal
Fett 18 g
Salt 4.94 g
Kolhydrater 65 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept