Tomatbräserat lammlägg med gremolata och tomat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tomatbräserat lammlägg med gremolata och tomat

Tomatbräserade lammlägg serveras här tillsammans med fluffigt ris och en tomtasallad med gremolata. Gremolatan gör du genom att blanda hackad persilja, citronskal, olivolja och vitlök. Blanda sedan med tomaterna för en smakrik sallad som passar utmärkt till lammet.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm lammläggen i pastasåsen och vattnet i en kastrull under lock ca 20 minuter.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Tomatsallad: Hacka persiljan. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet av citronen.
  4. Dela tomaterna och blanda med persilja, citronskal och olivolja. Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar.
  5. Servera lammläggen med ris och tomatsallad.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port kokt lammlägg
  • 1/2 burk pastasås zucchini & paprika (à 420 g)
  • 1/2 dl vatten
  • 2 port ris
Tomatsallad
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
  • 1/2 citron
  • 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2571 kJ / 615 kCal