Tomatbräserat lammlägg med gremolata och tomat

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Tomatbräserat lammlägg med gremolata och tomat

Tomatbräserade lammlägg serveras här tillsammans med fluffigt ris och en tomtasallad med gremolata. Gremolatan gör du genom att blanda hackad persilja, citronskal, olivolja och vitlök. Blanda sedan med tomaterna för en smakrik sallad som passar utmärkt till lammet.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2018

Tomatbräserat lammlägg med gremolata och tomat

Ingredienser

2 portioner
2   port kokt lammlägg
1/2   burk pastasås zucchini & paprika (à 420 g)
1/2 dl  vatten
2   port ris

Tomatsallad

1/2   ask persilja (à 20 g)
1/2   citron
1/2   ask körsbärstomater (à 250 g)
1 msk  olivolja
1   vitlöksklyfta
salt
peppar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2571 KJ / 615 kCal
Fett18 g
Salt4.94 g
Kolhydrater65 g
Protein44 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Lammtagine med citron
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Ölbrässerade lammlägg
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomatbräserad bringa med gremolata och tomat
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chili con carne med tomater
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga