Tomatbräserat lammlägg med gremolata och tomat

Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Tomatbräserat lammlägg med gremolata och tomat

Tomatbräserade lammlägg serveras här tillsammans med fluffigt ris och en tomtasallad med gremolata. Gremolatan gör du genom att blanda hackad persilja, citronskal, olivolja och vitlök. Blanda sedan med tomaterna för en smakrik sallad som passar utmärkt till lammet.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2018

Tomatbräserat lammlägg med gremolata och tomat

Ingredienser

2 portioner
2 port kokt lammlägg
1/2 burk pastasås zucchini & paprika (à 420 g)
1/2 dl vatten
2 port ris

Tomatsallad

1/2 ask persilja (à 20 g)
1/2 citron
1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2571 KJ / 615 kCal
Fett18 g
Salt4.94 g
Kolhydrater65 g
Protein44 g

Testa liknande recept

  • Ölbrässerade lammlägg
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lammlägg
    Betyg 5 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lammtagine med citron
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad