Tomatbräserade köttbullar med rostad potatis
Köttbullar är storfavorit i många familjer. Här har de kokats i en mustig och smakrik tomatsås och servera till ugnsrostad potatis. Självklart kan såsen serveras vid sidan av köttbullarna om så önskas.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g nötfärs
1 ägg
1 gul lök
1 tsk olivolja
1 1/2 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 dl vatten
1 msk finriven färsk ingefära
1 tsk basilika
1 msk strösocker
1/2 gurka
125 g salladsmix
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2277 KJ / 545 kCal
Fett17 g
Kolhydrater58.3 g
Protein34.8 g
Kommentarer
Hej Henrik! Nej, du kan arbeta in det i färsen och sedan följa punkterna ovan. Lycka till!
Redaktionen
2012-09-21Var gör man av ströbrödet när det svällt i mjölken? Bara ställer det till sidan?
Henrik
2012-09-20