Tomatbräserade köttbullar med rostad potatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomatbräserade köttbullar med rostad potatis

Köttbullar är storfavorit i många familjer. Här har de kokats i en mustig och smakrik tomatsås och servera till ugnsrostad potatis. Självklart kan såsen serveras vid sidan av köttbullarna om så önskas.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och klyfta potatisen. Blanda den med 1/2 msk olja på en plåt. Krydda med salt och peppar. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Blanda ströbröd och mjölk. Låt stå 1 minut så att ströbrödet sväller i mjölken.
  4. Arbeta in färs och ägg till en jämn smet. Krydda med 11/2 tsk salt och 2 krm peppar. Rulla till runda köttbullar.
  5. Stek bullarna i 1/2 msk olja ca 10 minuter. Lägg åt sidan.
  6. Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 tsk olivolja. Rör ner paprikapulver, tomatpuré, krossade tomater, vatten, ingefära, basilika och socker. Låt puttra ihop ca 5 minuter.
  7. Lägg köttbullarna i såsen och låt puttra tillsammans ca 3 minuter så att köttbullarna blir varma.
  8. Skär gurkan i stavar.
  9. Servera med rostad potatis, sallad och gurka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 1 tsk olivolja
  • 1 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk basilika
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 gurka
  • 125 g salladsmix
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2277 kJ / 545 kCal