Tomatbräserade köttbullar med rostad potatis

6
2
Tomatbräserade köttbullar med rostad potatis

Köttbullar är storfavorit i många familjer. Här har de kokats i en mustig och smakrik tomatsås och servera till ugnsrostad potatis. Självklart kan såsen serveras vid sidan av köttbullarna om så önskas.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2012

Tomatbräserade köttbullar med rostad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g nötfärs
1 ägg
1 gul lök
1 tsk olivolja
1 1/2 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 dl vatten
1 msk finriven färsk ingefära
1 tsk basilika
1 msk strösocker
1/2 gurka
125 g salladsmix

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Redaktionen

2012-09-21

Hej Henrik! Nej, du kan arbeta in det i färsen och sedan följa punkterna ovan. Lycka till!

Henrik

2012-09-20

Var gör man av ströbrödet när det svällt i mjölken? Bara ställer det till sidan?

Näringsvärde per portion

Energi 2277 KJ / 545 kCal
Fett 17 g
Kolhydrater 583 g
Protein 348 g
Läs mer om näringsvärden