Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttbullar i tomatsås med mandelcouscous

Köttbullar i kryddig tomatsås med couscous smaksatt med rostad mandel och persilja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Köttbullar i tomatsås: Skala och riv vitlöken. Blanda den med färs, salt och peppar. Rulla till köttbullar.
  2. Stek köttbullarna i oljan 7–8 minuter.
  3. Skala och finhacka lök och morötter. Låt grönsakerna, paprikapulver och sambal steka med köttbullarna ytterligare ca 3 minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater, vatten och honung i stekpannan och låt småputtra ca 15 minuter.
  5. Mandelcouscous: Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Rosta mandeln i en torr het stekpanna.
  7. Rör couscousen blank med oljan och vänd ner mandel och hackad persilja. Servera med köttbullegrytan.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscousen mot ris eller glutenfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
Köttbullar i tomatsås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk olja
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 förp krossad tomat (à 400 g)
  • 1 dl vatten
  • 1/2 msk flytande honung
Mandelcouscous
  • 3 dl couscous
  • 50 g flagad mandel
  • 1 msk olivolja
  • 1 förp persilja (à 20 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2659 kJ / 635 kCal