Majssallad med pannbiffar
Majssallad med pannbiffar är en lysande och färgsprakande middagsmåltid där du serverar mumsiga pannbiffar i en underbar tomatsås. Såsen kokar du ihop av krossade tomater, rödlök, ingefära, tomatpuré, paprikapulver, persilja och strösocker. Servera pannbiffarna med nykokt ris och utsökt majssallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2013
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
ca 400 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk olja
4 port ris eller annat gryn
1 rödlök
1/2 kruka persilja
1 tsk olivolja
1 1/2 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 dl vatten
1 msk finriven ingefära
1 msk strösocker
340 g majskorn
65 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2370 KJ / 566 kCal
Fett12.9 g
Kolhydrater77.5 g
Protein31.7 g
Kommentarer