Majssallad med pannbiffar

1
0
Majssallad med pannbiffar

Majssallad med pannbiffar är en lysande och färgsprakande middagsmåltid där du serverar mumsiga pannbiffar i en underbar tomatsås. Såsen kokar du ihop av krossade tomater, rödlök, ingefära, tomatpuré, paprikapulver, persilja och strösocker. Servera pannbiffarna med nykokt ris och utsökt majssallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2013

Majssallad med pannbiffar

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
ca 400 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk olja
4 port ris eller annat gryn
1 rödlök
1/2 kruka persilja
1 tsk olivolja
1 1/2 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 dl vatten
1 msk finriven ingefära
1 msk strösocker
340 g majskorn
65 g salladsmix

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Kockknepet: Rostad majs: Låt majsen rinna av ordentligt och rosta den sedan i olja i en het stekpanna så de blir gyllenbruna och får en lite smörigt och rostad smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2370 KJ / 566 kCal
Fett 129 g
Kolhydrater 775 g
Protein 317 g
Läs mer om näringsvärden