Gurksallad med ingefära och koriander

Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
2
Gurksallad med ingefära och koriander

Klockren till karrén! Gurka och salladslök blandas med en dressing på ingefära, lime och koriander och blir till en fräsch och smakrik sallad. Toppa med cashewnötter eller jordnötter för gott crunch.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Gurksallad med ingefära och koriander

Ingredienser

4 portioner
1   gurka
1   salladslök
1 msk  färskpressad limejuice
2 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  strösocker
1 tsk  riven ingefära
1 tsk  finhackad grön chili
1 dl  hackad koriander
1/2 dl  hackade cashewnötter eller jordnötter

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god och fantastiskt enkel att göra. Hade ingen färsk chili hemma men tog chiliflingor i stället. Passar som sallad till många olika rätter.

Eva

2021-04-12

Jag brukar lägga till coscos och selleri! Bästa salladen!!

Nicole

2019-11-22

Näringsvärde per portion

Energi613 KJ / 146 kCal
Fett12 g
Salt0.88 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Limekryddsmör
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kardemummarostad pumpa med tahinidressing
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Slaw på majrova med jordnötter och koriander
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inkokt lax med kokos, röd curry och cashewnötter
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pebre
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sojalax med bakad spetskål
Betyg 4.6 av 5.
328 personer har röstat
Under 30 min att tillaga