UNDER 30 MIN | Medel

Gurksallad med ingefära och koriander

Klockren till karrén! Gurka och salladslök blandas med en dressing på ingefära, lime och koriander och blir till en fräsch och smakrik sallad. Toppa med cashewnötter eller jordnötter för gott crunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär i cm tjocka skivor. Skiva salladslöken tunt.
  2. Vispa ihop färskpressad limejuice med olivolja, salt och strösocker. Rör ner ingefära, chili och koriander. 
  3. Blanda dressingen och salladslöken med gurkan. Strö över cashewnötter eller jordnötter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gurka
  • 1 salladslök
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm strösocker
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 tsk finhackad grön chili
  • 1 dl hackad koriander
  • 1/2 dl hackade cashewnötter eller jordnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 613 kJ / 146 kCal