Gurksallad med ingefära och koriander

11
2
Gurksallad med ingefära och koriander

Klockren till karrén! Gurka och salladslök blandas med en dressing på ingefära, lime och koriander och blir till en fräsch och smakrik sallad. Toppa med cashewnötter eller jordnötter för gott crunch.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Gurksallad med ingefära och koriander

Ingredienser

4 portioner
1 gurka
1 salladslök
1 msk färskpressad limejuice
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm strösocker
1 tsk riven ingefära
1 tsk finhackad grön chili
1 dl hackad koriander
1/2 dl hackade cashewnötter eller jordnötter

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Eva

2021-04-12

Mycket god och fantastiskt enkel att göra. Hade ingen färsk chili hemma men tog chiliflingor i stället. Passar som sallad till många olika rätter.

Nicole

2019-11-22

Jag brukar lägga till coscos och selleri! Bästa salladen!!

Näringsvärde per portion

Energi 613 KJ / 146 kCal
Fett 12 g
Salt 0.88 g
Kolhydrater 6 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept