Tomatbas
Denna tomatbas lagar du som storkok och fryser in i lagom stora förpackningar. Den har en underbar smak som kommer av de krossade tomaterna som blandats med rivna morötter, lök, vitlök och lika delar av balsamvinäger och olivolja.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
Ingredienser
3 liter
6 burkar krossade tomater (à 400 g)
4 gula lökar
4 - 5 vitlöksklyftor
ca 300 g morötter
1 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
1 msk salt
Gör så här
1 tomatbas ger 3 l (6 x 5 dl).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varför körs inte detta recept i någon inspiration nu? För att har du en bra bas hemma så behöver du bara steka kyckling, kött eller något annat och koka ris eller pasta och så har du en rätt inom 20 min för en familj. Jag har har använd denna bas sen den publicerades 2008 och det har gjort min vardag mycket enklare framförallt nu när jag inte är singel och är gift så är detta mycket uppskattad. Min fru gillar detta också.
Martin
2023-04-10Jättebra recept på en god tomat grundsås som går att använda till mycket, jag valde att dela upp mängden i fem delar för det passar min matlagning bättre.
Eva-lena
2022-03-31En helt fantastisk bas till köttgrytor. En underbar smaksättning. Kan varmt rekomendera den.
Eva
2008-05-17