Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tomatbas

Denna tomatbas lagar du som storkok och fryser in i lagom stora förpackningar. Den har en underbar smak som kommer av de krossade tomaterna som blandats med rivna morötter, lök, vitlök och lika delar av balsamvinäger och olivolja.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

1 tomatbas ger 3 l (6 x 5 dl).

  1. Skala lök och vitlök. Finhacka löken och skiva vitlöken tunt. Skala och riv morötterna grovt.
  2. Värm oljan i en stor kastrull. Fräs lök och vitlök ca 5 minuter utan att det tar färg.
  3. Tillsätt morötterna och fräs ytterligare 2-3 minuter.
  4. Häll i tomater, vinäger och salt. Rör om och låt tomatbasen koka på svag värme ca 1 timme under lock. Fördela röran i 6 frysförpackningar. Låt svalna och frys in.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 3 l
  • 6 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 4 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • ca 300 g morötter
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 msk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?