Tomatbakad färs med citron och vitlök
En medelhavsinspirerad underbart god gratäng som både doftar och smakar ljuvligt. Aubergine får puttra i en mustig tomatsås och färsen, som smaksatts med citronskal och dijonsenap, klickas i. Servera gratängen med potatis och sallad. Dröm dig bort till Sydeuropa medan du äter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Sås
1 aubergine
1 rödlök
1/2 kruka rosmarin
3 tomater
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk rödvinsvinäger
1 msk honung
1/2 dl tomatpuré
2 dl vatten
Färs
1/2 citron
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 ägg
1 msk dijonsenap
2 krm svartpeppar
2 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2275 KJ / 544 kCal
Fett19.7 g
Salt1.24 g
Kolhydrater53.2 g
Protein33.8 g
Kommentarer
Tips! Ugnsrosta auberginen i skivor istället och häll sen över sås och klicka i köttfärs i samma ugnsform. Mycket smarrigt recept som gillas av hela kinkiga familjen!
Jessica
2022-05-27Jag tog vegetarisk förs och den blev väldigt god men nästa gång ska jag ta squash i stället för aubergine.
Johann
2020-12-02Vi gillade rätten hela familjen! Gott och fräscht med citronsmak i ratatoilllen
Annika
2017-01-23