Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Tomatbakad färs med citron och vitlök

En medelhavsinspirerad underbart god gratäng som både doftar och smakar ljuvligt. Aubergine får puttra i en mustig tomatsås och färsen, som smaksatts med citronskal och dijonsenap, klickas i. Servera gratängen med potatis och sallad. Dröm dig bort till Sydeuropa medan du äter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Sås: Skär auberginen i 1-2 centimeter tjocka tärningar.  Skala och skiva löken tunt. Hacka rosmarinen. Tärna tomaterna.
  4. Fräs lök och aubergine mjukt i olivoljan i en stekpanna. Rör i rosmarin, tomater, pressad vitlök, vinäger, honung, tomatpuré och vatten. Låt sjuda i ca 3 minuter. Häll såsen i en ugnssäker form.
  5. Färs: Riv skalet av citronen. Blanda färsen med salt, citronskal, ägg, senap och peppar.
  6. Klicka ut färsen på såsen i formen och sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills färsens innertemperatur är 70°C.
  7. Servera färsen i såsen med potatis och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Sås
  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 3 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 dl vatten
Färs
  • 1/2 citron
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 hjärtsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2275 kJ / 544 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer