Tomatbakad färs med citron och vitlök

Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
5
Tomatbakad färs med citron och vitlök

En medelhavsinspirerad underbart god gratäng som både doftar och smakar ljuvligt. Aubergine får puttra i en mustig tomatsås och färsen, som smaksatts med citronskal och dijonsenap, klickas i. Servera gratängen med potatis och sallad. Dröm dig bort till Sydeuropa medan du äter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2017

Tomatbakad färs med citron och vitlök

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Sås

1 aubergine
1 rödlök
1/2 kruka rosmarin
3 tomater
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk rödvinsvinäger
1 msk honung
1/2 dl tomatpuré
2 dl vatten

Färs

1/2 citron
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 ägg
1 msk dijonsenap
2 krm svartpeppar
2 hjärtsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Tips! Ugnsrosta auberginen i skivor istället och häll sen över sås och klicka i köttfärs i samma ugnsform. Mycket smarrigt recept som gillas av hela kinkiga familjen!

Jessica

2022-05-27

Jag tog vegetarisk förs och den blev väldigt god men nästa gång ska jag ta squash i stället för aubergine.

Johann

2020-12-02

Vi gillade rätten hela familjen! Gott och fräscht med citronsmak i ratatoilllen

Annika

2017-01-23

Näringsvärde per portion

Energi2275 KJ / 544 kCal
Fett19.7 g
Salt1.24 g
Kolhydrater53.2 g
Protein33.8 g

Testa liknande recept

Enkel moussaka
Betyg 4.5 av 5.
153 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortiglioni med aubergine
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Auberginelåda med feta och lammfärs
Betyg 3.6 av 5.
189 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chili con carne med aubergine
Betyg 4.1 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Auberginegratäng med tomat och mozzarella
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gratinerad aubergine med cannellini och feta
Betyg 3.9 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga