Tomatbakad färs med citron och vitlök

26
4
Tomatbakad färs med citron och vitlök

En medelhavsinspirerad underbart god gratäng som både doftar och smakar ljuvligt. Aubergine får puttra i en mustig tomatsås och färsen, som smaksatts med citronskal och dijonsenap, klickas i. Servera gratängen med potatis och sallad. Dröm dig bort till Sydeuropa medan du äter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2017

Tomatbakad färs med citron och vitlök

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Sås

1
aubergine
1
rödlök
1/2
kruka rosmarin
3
tomater
1 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
2 msk
rödvinsvinäger
1 msk
honung
1/2 dl
tomatpuré
2 dl
vatten

Färs

1/2
citron
ca 500 g
nötfärs
1/2 tsk
salt
1
ägg
1 msk
dijonsenap
2 krm
svartpeppar
2
hjärtsallad

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Johann

2020-12-02

Jag tog vegetarisk förs och den blev väldigt god men nästa gång ska jag ta squash i stället för aubergine.

Annika

2017-01-23

Vi gillade rätten hela familjen! Gott och fräscht med citronsmak i ratatoilllen

Linnéa

2017-01-18

Blä!

Näringsvärde per portion

Energi 2275 KJ / 544 kCal
Fett 19.7 g
Salt 1.24 g
Kolhydrater 53.2 g
Protein 33.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept