Auberginelåda med feta och lammfärs

185
12
Auberginelåda med feta och lammfärs

Utsökt auberginelåda med kryddig lammfärs smaksatt med citronskal. En garanterad smakupplevelse med krämig fetaost som topping. Såsen baseras på aubergine och tomat med inslag av söt honung, pressad vitlök och färsk rosmarin. Serveras efter en stund i ugnen tillsammans med nykokt ris och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2016

Auberginelåda med feta och lammfärs

Ingredienser

4 portioner

Sås

1 aubergine
1 rödlök
1/2 kruka rosmarin
3 tomater
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk rödvinsvinäger
1 msk honung
1/2 dl tomatpuré
2 dl vatten

Färs

1/2 citron
ca 500 g lammfärs
1 ägg
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
150 g fetaost

Till servering

4 port ris (eller bulgur)
1 hjärtsallad

För alla

Gör glutenfri: servera med ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

185

Kommentarer

Malin

2022-07-03

Fantastiskt gott recept, jag har inte lagt till eller dragit ifrån något.

Kerstin

2022-05-05

Grönsakssåsen behöver salt och peppar. Då blev det jättegott! Lätt att förbereda.

Catarina

2021-03-18

Jättegott! Jag dubblerade alla kryddor och det blev ju bara såååå fantastiskt gott! Har testat med kycklingfärs men den måste ha ännu mer kryddor. Sist gjorde små lammköttbullar istället som jag la ner i pannan och så fick de koka sig klara i såsen. Smulade över fetaosten innan servering. Ljuvligt gott även det!

Näringsvärde per portion

Energi 2806 KJ / 679 kCal
Fett 32 g
Salt 4 g
Kolhydrater 57 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden