Utsökt auberginelåda med kryddig lammfärs smaksatt med citronskal. En garanterad smakupplevelse med krämig fetaost som topping. Såsen baseras på aubergine och tomat med inslag av söt honung, pressad vitlök och färsk rosmarin. Serveras efter en stund i ugnen tillsammans med nykokt ris och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
5 2016
Gör glutenfri: servera med ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: uteslut ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Malin
2022-07-03Fantastiskt gott recept, jag har inte lagt till eller dragit ifrån något.
Kerstin
2022-05-05Grönsakssåsen behöver salt och peppar. Då blev det jättegott! Lätt att förbereda.
Catarina
2021-03-18Jättegott! Jag dubblerade alla kryddor och det blev ju bara såååå fantastiskt gott! Har testat med kycklingfärs men den måste ha ännu mer kryddor. Sist gjorde små lammköttbullar istället som jag la ner i pannan och så fick de koka sig klara i såsen. Smulade över fetaosten innan servering. Ljuvligt gott även det!