Auberginelåda med feta och lammfärs
Utsökt auberginelåda med kryddig lammfärs smaksatt med citronskal. En garanterad smakupplevelse med krämig fetaost som topping. Såsen baseras på aubergine och tomat med inslag av söt honung, pressad vitlök och färsk rosmarin. Serveras efter en stund i ugnen tillsammans med nykokt ris och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2016
Ingredienser
4 portioner
Sås
1 aubergine
1 rödlök
1/2 kruka rosmarin
3 tomater
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk rödvinsvinäger
1 msk honung
1/2 dl tomatpuré
2 dl vatten
Färs
1/2 citron
ca 500 g lammfärs
1 ägg
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
150 g fetaost
Till servering
4 port ris (eller bulgur)
1 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2806 KJ / 679 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater57 g
Protein38 g
Kommentarer
Supergott!
Carin
2024-01-06Fantastiskt gott recept, jag har inte lagt till eller dragit ifrån något.
Malin
2022-07-03Grönsakssåsen behöver salt och peppar. Då blev det jättegott! Lätt att förbereda.
Kerstin
2022-05-05