Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Ananastarte tatin med lime och kokos

Tarte tatin är en klassisk fransk kaka du gör i stekpanna, vanligen med äpplen. Här istället en spännande variant med ananas, lime och kokos. Servera ljummen med glass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Skala, skär ut rotstocken och skiva ananasen
  3. Rosta kokosen i en torr stekpanna
  4. Smält sockret i en ”teflon” belagd stekpanna (som tål att stå i ugnen) tills det får en ljusbrun färg, pressa över saften från limen. Strö på kokosen och lägg på ananasskivorna. Lägg på smördegen och skär bort överflödig deg. Sätt pannan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt tarten vila ca 30 minuter efter att den tagits ut ur ugnen.
  5. Värm försiktigt ananaskakan i pannan på en spisplatta, stjälp sedan upp kakan på ett fat genom att lägga fatet som lock på pannan och sedan vända.
  6. Servera med glass.

Näringsberäkningen gäller inkl glass.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: läs noga ingrediensförteckningen på smördegen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färsk ananas
  • 1 dl kokos
  • 1 dl råsocker
  • 1 lime
  • 250 g kavlad färsk smördeg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2553 kJ / 610 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer