Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Varma päron på nytt sätt

En riktigt vintrig efterrätt på stekta päron som pudras med kanel och hackad choklad samt serveras med en liten kula vaniljglass. En pärondessert som uppskattas av såväl vuxna som barn!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva päronen i 5 mm tjocka skivor.  Stek skivorna på hög värme tillsammans med smör och råsocker.
  2. När päronen börjar få en gyllengul färg, sikta över lite kanel.
  3. Lägg upp päronen (ca 2 skivor per port) på fat och strö över hackad choklad.
  4. Vispa ur stekpannan med lite grädde och häll sedan detta över chokladpäronen.
  5. Servera med en liten kula vaniljglass.

Recept från Marabou Premium.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 päron av fast sort
  • 1 kanelstång
  • 1 msk råsocker
  • 2 msk smör
  • 3 msk grädde
  • 75 g mörk choklad med mintsmak
  • 1 paket vaniljglass
Lägg till i inköpslistan