Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Tomat- och vitlökschampinjoner

Om du är sugen på svamp - testa champinjoner i tomat och vitlök! Blanda svampen, tomaterna och vitlöken tillsammans med rödlök, olivolja, vitt vin, socker, kruspersilja och sockerärter. Servera champinjonerna varma eller kalla med kött eller fisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tomaterna i halvor. Krama ur kärnhuset och skär tomatköttet i tärningar. Skala lök och vitlök. Skär löken i klyftor och grovhacka vitlöken.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök, vitlök och champinjoner, fräs det ca 5 minuter. Rör om då och då. Tillsätt vin, socker och tomattärningarna. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Sjud sakta under lock ca 10 minuter. Dela sockerärterna i halvor. Grovhacka persiljan och vänd ner den och sockerärterna.
  4. Servera tomat- och vitlökschampinjonerna varma eller kalla till lax eller kyckling, pasta och sallad.

Näringsberäkningen gäller inkl kyckling, pasta och sallad.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta.
Gör äggfri: servera med pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • ca 250 g små champinjoner
  • 2 dl vitt vin
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 - 1 1/2 krm peppar
  • 1 ask sockerärtor (à 150 g)
  • 1 kruka kruspersilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2186 kJ / 523 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer