Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Potatisgnocchi med bacon, svamp och sockerärter

Denna potatisgnocchi med bacon, svamp och sockerärtor blir en krämig och lättlagad lunch då du har lite bråttom. Sältan från baconet och det krispiga i sockerärtorna gör denna rätt fräsch och god.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär champinjonerna i halvor och stek dem i matfettet. Ta upp dem. Stek baconet knaprigt. 
  3. Blanda champinjoner, sockerärter och grädden med baconet och låt allt koka ett par minuter. Rör ner gnocchin. Skär tomaterna i bitar och blanda ner dem. Servera med bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på gnocchin.
Gör glutenfri: byt ut gnocchin mot glutenfri pasta. Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risbaserad ersättning. Byt ev ut gnocchin mot pasta. Servera med mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: byt ev ut gnocchin mot äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g potatisgnocchi
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 pkt tärnat bacon (à 140 g)
  • 200 g sockerärtor
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 3 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2751 kJ / 657 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer