Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Tomat- och saffranssill

Snabb och god sill med fin färg och kryddig saffranssmak. Med inläggninggssill, rödlök, dill och smaksatt crème fraiche har du sillförrätten färdig på en kvart!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Hacka dillen.
  2. Blanda crème fraiche med lök, dill och sill. Smaka av med salt och nymald peppar.
  3. Sillen går att äta direkt men får mer smak om den får stå kallt ett par timmar.
  4. Till servering: Servera sillen med bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri creme fraiche som du smaksätter med lite saffran och finhackad tomat.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som smaksätts med saffran och finhackade tomater.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 420 g inläggningssill på minuten
  • 1 rödlök
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl crème fraiche saffran tomat
  • salt och peppar
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1976 kJ / 473 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer