Pepparrotssill

Betyg 3 av 5.
55 personer har röstat
4
Pepparrotssill

Ett delikat recept på hemmagjord inlagd sill med pepparrot och citron. Pepparrotssillen blir krämig med crème fraiche och du smaksätter även med dill. Perfekt till jul, påsk, midsommar eller vid andra tillfällen på året då du längtar efter god sill. Servera gärna med kokt potatis.

Pepparrotssill

Ingredienser

6 bufféportioner
1 förp inläggningssill på minuten (à ca 420 g)
1 citron
2 dl crème fraiche
2 msk riven pepparrot
1/2 dl grovskuren dill
1 krm salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
55 personer har röstat

Kommentarer

Hur länge håller det i kylen? En vecka?

Nina

2019-09-30

Hej Nina! En vecka bör den klara sig i kylen. Om den står framme på ett buffébord i värmen förkortas hållbarheten. Dofta och smaka på den innan den serveras. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2019-10-01

har inte gjort den tidigare, men tänker göra den nu ikväll och den ska ätas på julafton, hoppas det blir bra! :)

Emma

2018-12-22

Undrar också om man kan göra 1-2 dagar innan och låta stå?

Ellinor

2018-12-20

Hej Ellinor! Det går bra att göra. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-12-28

Näringsvärde per bufféportion

Energi1258 KJ / 301 kCal
Fett17.3 g
Kolhydrater25.3 g
Protein11.1 g

Testa liknande recept

Pepparrotssill med rosépeppar
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad sill
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagd sill med äpple, dill och pepparrot
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommarsill med citron
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citron- och pepparrotssill
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonsill med pepparrot
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga