Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pepparrotssill

Ett delikat recept på hemmagjord inlagd sill med pepparrot och citron. Pepparrotssillen blir krämig med crème fraiche och du smaksätter även med dill. Perfekt till midsommar och den kokta potatisen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av väl och skär den i bitar. Tvätta citronen, riv av det yttersta skalet och pressa ur juicen.
  2. Blanda crème fraiche med alla ingredienser. Vänd ner sillen. Låt sillen stå någon timme innan servering.
  3. Servera sillen med kokt potatis och knäckebröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 6 (buffé)
  • 420 g inläggningssill på minuten
  • 1 citron
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1/2 dl grovskuren dill
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1258 kJ / 301 kCal