Pepparrotssill
Ett delikat recept på hemmagjord inlagd sill med pepparrot och citron. Pepparrotssillen blir krämig med crème fraiche och du smaksätter även med dill. Perfekt till jul, påsk, midsommar eller vid andra tillfällen på året då du längtar efter god sill. Servera gärna med kokt potatis.
Ingredienser
6 bufféportioner
1 förp inläggningssill på minuten (à ca 420 g)
1 citron
2 dl crème fraiche
2 msk riven pepparrot
1/2 dl grovskuren dill
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1258 KJ / 301 kCal
Fett17.3 g
Kolhydrater25.3 g
Protein11.1 g
Kommentarer
Hur länge håller det i kylen? En vecka?
Nina
2019-09-30Hej Nina! En vecka bör den klara sig i kylen. Om den står framme på ett buffébord i värmen förkortas hållbarheten. Dofta och smaka på den innan den serveras. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2019-10-01har inte gjort den tidigare, men tänker göra den nu ikväll och den ska ätas på julafton, hoppas det blir bra! :)
Emma
2018-12-22Undrar också om man kan göra 1-2 dagar innan och låta stå?
Ellinor
2018-12-20Hej Ellinor! Det går bra att göra. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-12-28