Tomat- och ruccolasalsa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tomat- och ruccolasalsa

Denna fräscha tomat- och ruccolasalsa passar till det mesta och är både snabb och enkel att tillreda. Häll bara på vinäger och olja på de övriga ingredienserna och blanda runt. Vips så är din utsökta salsa klar!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, hacka eller klipp salladen i mindre bitar. Ta undan några vackra blad att garnera med.
  2. Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna. Blanda samman allt i en skål.
  3. Tillsätt vinäger, olja, strösocker, salt och peppar. Rör om.

För alla

Tomat- och ruccolasalsa är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kruka ruccolasallad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 1 tsk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 342 kJ / 82 kCal