Tomat- och rosmarinmarmelad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Tomat- och rosmarinmarmelad

Hemgjord marmelad med tomat och rosmarin. En piffig smaksättare till vilken ost som helst. Och glöm inte knäckebrödet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort bladfästet från tomaterna, dela dem i halvor och krama ur kärnorna. Skär tomatköttet i tärningar.
  2. Smält sockret i en vid gryta utan att det bränns. Dra grytan från plattan och tillsätt tomaterna. Ställ kastrullen på plattan och koka sakta ca 30 minuter. Rör om då och då. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
  3. Tillsätt rosmarin, vinäger och gelatinbladet och låt det smälta under omrörning. Häll upp marmeladen i en burk och låt kallna.
  4. Till servering: Servera marmeladen med ost och gärna knäckebröd.

För alla

Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd att servera till.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost att servera till.

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 5 tomater
  • 1 dl strösocker
  • 1 gelatinblad
  • 2 tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 msk vit balsamicovinäger
Till servering
  • ost och gärna knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 634 kJ / 152 kCal