Tomat- och rosmarinmarmelad
Hemgjord marmelad med tomat och rosmarin. En piffig smaksättare till vilken ost som helst. Och glöm inte knäckebrödet!
Ingredienser
3 dl
5 tomater
1 dl strösocker
1 gelatinblad
2 tsk hackad färsk rosmarin
1 msk vit balsamvinäger
Till servering
ost och gärna knäckebröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi634 KJ / 152 kCal
Fett36 g
Salt0 g
Kolhydrater34.8 g
Protein2.1 g
Kommentarer
Jättegod marmelad. Tillsatte lite chili också.
Helen
2024-09-081. Det är gott och lätt att göra. 2. Jag skulle ha hälften av socker i den. Med det här original receptet är det för söt för min smak. 3. Egentligen är det bara en fin variant på ketchup. Bra till t.ex. en tjejkväll. 😋😋🙂🙂
Jovanka
2023-09-02Ska tomaterna skållas först eller ska skalet med?
Carola
2020-10-13Hej Carola, tack för din fråga. Vi har nu fått svar av receptkreatören och tomaterna behöver inte skållas. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-30