ÖVER 60 MIN | Enkel

Grapefruktmarmelad

Grapefrukt kan användas till mycket mer än du tror! Prova att koka en grapefruktmarmelad. Marmeladen är enkel att göra, den blir syrlig och söt, och passar perfekt till ost, scones eller rostat bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala grapefrukten med kniv så allt det vita försvinner. Skär i mindre bitar.
  2. Lägg grapefrukt och vatten i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 minuter. Tillsätt socker och citronjuice, låt koka ytterligare 5 minuter.
  3. Häll upp på väl rengjorda burkar. Låt svalna och förvara i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 5 dl
  • 1 1/2 kg röd grapefrukt
  • 2 dl vatten
  • 1 kg syltsocker
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice

Näringsvärde
Per portion

Energi 3848 kJ / 921 kCal