Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat- och rödvinsragu

Tomat- och rödvinsragu är en läcker sås med djupa och härliga smaker. Den passar ypperligt till oxfilé med apelsin- och peppartäcke samt potatis- och rotfruktspytt men är även god till många andra kötträtter.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka rödlök och vitlöksklyftor.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och vitlök mjuka och blanka.
  3. Tillsätt strösocker, dragon (kan uteslutas) och rödvin. Låt allt koka samman tills hälften återstår.
  4. Red av med idealmjöl eller ljus maizenaredning. Smaka av med salt.
  5. Ta bort fästet på tomaterna och skär ett kryss på motstående sida. Skålla och skala tomaterna. Halvera, ta bort kärnhusen och klyfta dem.
  6. Lägg ner tomaterna i såsen före serveringen och låt allt bli varmt.
  7. Servera gärna tillsammans med Potatis- och rotfruktspytt och Oxfilé med apelsin- & peppartäcke.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk socker
  • 1 tsk dragon
  • 3 dl rödvin
  • 1 tsk idealmjöl eller ljus maizenaredning
  • salt
  • 6 tomater
Lägg till i inköpslistan