Tomat- och paprikasoppa med mozzarellabröd

En färgstark och smakrik soppa på lök, tomat, potatis och paprika. Tomat- och paprikasoppan är enkel att laga och helt vegetarisk. På sidan serverar du vitlöksbaguetter med mozzarella. Värmande och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2011

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 potatisar
2 röda paprikor
1 msk olivolja
2 hönsbuljongtärningar eller fond (2 tärningar motsvarar 3 msk fond)
5 dl vatten
2 förp krossade tomater (à 500 g)
salt
peppar
rivet skal av 1 citron
ca 1 - 1 1/2 tsk sambal oelek
Mozzarellabröd
6 minibaguetter vitlök
250 g mozzarella
Gör så här
00:05:00
00:01:00
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2004 KJ / 477 kCal
Kommentar
God soppa men på tok för mycket sambal! Följde receptet men tog bara 1 tsk sambal oelek och det blev ändå för starkt för barnen. Tips är att servera sambal vid sidan om och inte i soppan. Barnen brukar kunna klara av starkt men nu tyckte tom vi vuxna att det blev för mycket.
Karin
2011-04-26