Tomat- och paprikasoppa med mozzarellabröd

14
1
Tomat- och paprikasoppa med mozzarellabröd

En färgstark och smakrik soppa på lök, tomat, potatis och paprika. Tomat- och paprikasoppan är enkel att laga och helt vegetarisk. På sidan serverar du vitlöksbaguetter med mozzarella. Värmande och gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2011

Tomat- och paprikasoppa med mozzarellabröd

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 potatisar
2 röda paprikor
1 msk olivolja
2 hönsbuljongtärningar eller fond (2 tärningar motsvarar 3 msk fond)
5 dl vatten
2 förp krossade tomater (à 500 g)
salt och peppar
rivet skal av 1 citron
ca 1 - 1 1/2 tsk sambal oelek

Mozzarellabröd

6 minibaguetter vitlök
250 g mozzarella

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden. I övrigt är soppan fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: lite mozzarella kan ev tålas, annars uteslut den.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd och uteslut mozzarellan.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Karin

2011-04-26

God soppa men på tok för mycket sambal! Följde receptet men tog bara 1 tsk sambal oelek och det blev ändå för starkt för barnen. Tips är att servera sambal vid sidan om och inte i soppan. Barnen brukar kunna klara av starkt men nu tyckte tom vi vuxna att det blev för mycket.

Näringsvärde per portion

Energi 2004 KJ / 477 kCal
Läs mer om näringsvärden