Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att f� ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomat- och paprikasoppa med mozzarellabröd

En färgstark och smakrik soppa på lök, tomat, potatis och paprika. Tomat- och paprikasoppan är enkel att laga och helt vegetarisk. På sidan serverar du vitlöksbaguetter med mozzarella. Värmande och gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Mozzarellabröd: Skär brödet i halvor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg på brödet.
  3. Skala lök och potatis, hacka löken och skär potatisen i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor.
  4. Fräs lök och paprika i oljan ca 5 minuter. Tillsätt potatisen och smulade buljongtärningar och fräs under omrörning ca 1 minut. Häll på vattnet och koka under lock ca 5 minuter.
  5. Tillsätt krossade tomater och koka tills potatisen är mjuk. Sätt in brödet i övre delen av ugnen ca 10 minuter eller tills osten har fin färg. Smaka av soppan med salt, peppar, citronskal och sambal.
  6. Servera soppan med det gratinerade brödet.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden. I övrigt är soppan fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: lite mozzarella kan ev tålas, annars uteslut den.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd och uteslut mozzarellan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 potatisar
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk olivolja
  • 2 hönsbuljongtärningar eller fond (2 tärningar motsvarar 3 msk fond)
  • 5 dl vatten
  • 2 förp krossade tomater (à 500 g)
  • salt och peppar
  • rivet skal av 1 citron
  • ca 1 1/2 tsk sambal oelek
Mozzarellabröd
  • 6 minibaguetter vitlök
  • 250 g mozzarella
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2004 kJ / 477 kCal
Läs mer om näringsvärden