Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomat och paprikagryta med oliver och oregano

Tomat och paprikagryta med oliver och oregano är ett aromatiskt och härligt recept med smakrika ingredienser. Grytan innehåller potatis och är därför mättande och om du tillsätter kryddade korvar eller köttbullar har du en fullständig och god middag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka pepparn.
  2. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Fräs dem, lökhacket och pepparn i en gryta med olivoljan. Häll i buljong och tomaterna med spadet och lagerbladen.
  3. Koka tills potatisen är mjuk.
  4. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar, skär tomaterna i grova tärningar och grovhacka oreganon. Lägg det i grytan tillsammans med oliverna. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med t.ex. stekta köttbullar eller skivade kryddiga korvar som värms i grytan.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på buljongen, köttbullar och korvar.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 spansk peppar
  • 500 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 förp hela skalade tomater (à 400 g)
  • 4 lagerblad
  • 2 gula paprikor
  • 3 tomater
  • 1 kruka oregano
  • 1 dl svarta oliver
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2197 kJ / 525 kCal