Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korv med rotfrukter och senapscrème

Här är ett gott och robust recept på korv med rotfrukter och senapskräm. Det är snabblagat så det passar ypperligt som vardagsmiddag. Senapskrämen är busenkel att göra och den är otroligt god till både korven och rotfrukterna!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och ansa potatisar, kålrot, morötter och purjolök. Skär dem i bitar.
  2. Koka upp grönsaksbuljongen och tillsätt lagerblad, och kryddpepparkorn. Lägg ner grönsakerna och låt koka 8-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek korven i matfettet.
  4. Blanda matyoghurt med dijonsenap och servera till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut ostwursten mot vanlig bratwurst utan laktos. Använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gr mjölkproteinfri: byt ut ostwursten mot vanlig bratwurst utan mjölkprotein. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut matyoghurten mot sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 200 g kålrot
  • 3 morötter
  • 1 liten purjolök
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • salt och peppar
  • 480 g ostwurst
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 1/2 msk dijonsenap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2818 kJ / 675 kCal