Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Brödsallad

Denna snabba sallad med paprika, tomater, krispig lök, vitlök och oliver i len dressing är perfekt varma sommardagar. Blanda ihop salladen med bröd och basilika till en mättande brödsallad just före du ska servera.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär paprikorna i 2-3 cm stora bitar. Skär tomaterna i grova bitar. Skala, halvera och skär löken i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Blanda paprika, tomater, lök, vitlök och oliver. Rör ihop olja och vinäger med salt och peppar.
  3. Häll på dressingen och blanda runt. Skär brödet i 3 cm stora bitar. Riv basilikan grovt och blanda den och brödet med salladen strax före servering.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpligt bröd används.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 röda paprikor
  • 5 mogna tomater
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl svarta oliver med kärnor
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 skivor torrt bondbröd (gärna surdeg)
  • 5 basilikakvistar
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1538 kJ / 368 kCal