Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillade pumpaskivor

Det här receptet på grillade pumpaskivor är en riktig smakupplevelse. Du grillar skivad pumpa i ugnen och serverar med en couscoussallad på couscous, paprika, broccoli, lök och saffran. Fantastiskt gott och smakrikt!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lös saffranet i buljongen och häll den het över couscousgrynen. Låt grynen svälla i 5 minuter. Vid servering fluffas grynen upp med en gaffel och smöret blandas i.
  2. Strimla lök och paprika, dela broccolin i mindre bitar. Woka eller snabbstek grönsakerna i oljan. Krydda med salt och peppar. För mer asiatsmak på grönsakerna kan man även krydda med lite sweet chili, sesamolja eller ostronsås.
  3. Pensla pumpaskivorna med olja och grilla dem under grillelementet i ugnen tills de mjuknat och fått färg.
  4. Vänd dem gärna ett par gånger under tiden. Krydda pumpaskivorna med salt och peppar.
  5. Blanda couscousen med grönsakerna och garnera enligt förslag.

Tips

Ta vara på pumpakärnorna, de kan rostas och användas som snacks. Skölj dem först rena från hinnor och torka väl. Lägg dem sedan i långpanna i ugnen och rosta/torka på svag värme tills de är knapriga. Droppa på lite olja och strö på salt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kuvert saffran (à ½ g)
  • 4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 4 dl couscous
  • 1 msk smör
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 2 broccolibuketter
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 10 pumpaskivor med skal (10 st motsvarar ca 400 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?