Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rårissallad med selleri och alfalfa

Denna härliga rårissallad med selleri och alfalfa är både god och mättande. Blanda ihop alla ingredienser och häll citrus- och solrosdressingen på den ljumma, matiga salladen före du serverar med en ostbit och rostat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och koka råriset enligt anvisning på förpackningen. Låt riset svalna.
  2. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Ansa, skölj och strimla selleristjälkarna. Skala, halvera och skiva löken.
  3. Blanda ris, grönsaker och lök i en skål eller på ett fat. Lägg små högar av groddar över och strö på solrosfrön.
  4. Rör samman dressingen och häll över salladen. Servera salladen med en bit ost och rostat bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl råris
  • 4 dl vatten
  • 1 gul paprika
  • 4 stjälkar selleri
  • 1 rödlök
  • 2 dl alfalfagroddar
  • 2 msk rostade solrosfrön
Dressing
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 msk solrosolja
  • ev 1 pressad vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2060 kJ / 490 kCal
Fett: 26 g
Läs mer om näringsvärden