Tomat- och örtbräserad kyckling
I detta recept bjuds det på en tomat- och örtbräserad kyckling som kokats ihop till en smakrik gryta. Kycklinglåren bryns och därefter tillsätts tomat, vatten, buljongtärning, soja och örter innan det är dags för grytan att sjuda. Servera kycklingen med nykokt ris och paprika.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
Gryta
8 kycklinglår
1 msk olja
salt
peppar
1 1/2 dl hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk hela tomater (à 400 g)
2 1/2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 msk soja
3 msk frysta provençalska örter
Paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1788 KJ / 427 kCal
Fett6 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta är en favorit hemma hos oss. Men vi använder kycklinglårfilé istället. Rätten har fått 5 stjärnor av oss.
Boel
2024-07-15Mega-toppen! /Otto, 7 år
Emma
2022-11-24Hej Otto! Vad kul att höra! ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-25Så gott!
Åse
2022-09-13