Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomat och olivbakad Alaska pollock

Tillaga en rolig middagsvariant med Alaska pollock! Fisken ugnsbakas och fångar upp aromen från den fängslande röran bestående av tomat, oliver, lök och basilika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form.
  4. Skala och hacka löken. Ta upp tomaterna och grovhacka dem (spar tomatspadet).
  5. Grovhacka oliverna och basilikan. Blanda det med lök, tomathack, tomatspad och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Häll oliv och tomatröran över fisken. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter. Värm potatisen i lättsaltat vatten.
  7. Servera fisken med potatisen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g alaska pollock Basic
  • 1 rödlök
  • 1 förp hela tomater (à 400 g)
  • 1/2 burk svarta urkärnade oliver Basic (à 350 g)
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 1/2 burk potatis Basic (à 680 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2156 kJ / 516 kCal