Tomat- och kycklinggryta med ris

Fräschören från tomaterna passar finemang ihop med det krämiga från matlagningsgrädden, och chilisåsen ger middagen den lilla extra edgen! Perfekt bas för en kycklinggryta tycker vi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 rödlök
1/2 förp tomater (à 500 g)
600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
salt
peppar
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl chilisås
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk torkad rosmarin
1 kycklingbuljongtärning
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2367 KJ / 566 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
5 stRiktigt bra rätt! La till vitlökspulver, paprika och allkrydda på kycklingen som förhöjde smaken
David
Okey vardagsrätt
Emma
Gott! Kryddade också lite extra, tillsatte bla vitlök. Önskar dock riktiga kycklingfiléer! Men strimlorna är iaf hundra ggr bättre än färsen.
Louise
Tillsatte lite vitlök, sambal oelek och dragon. Jättegott 👍
Johanna
Vi tillsatte lite mer matlagningsgrädde för att få mer sås. Sen så tog jag mindre rosmarin och tillsatte timjan samt en riven vitlök för mer smak. Gott!
Jenny