Tomat- och ingefärssill

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Tomat- och ingefärssill

Tomat- och ingefärssill är en frisk och smakrik sill, med en oväntad touch av ingefärans pepprighet. Ett gott alternativ till de klassiska sillarna att servera både till påsk och midsommar.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

En skål med sill blandad med skivade färska körsbärstomater och bitar av hackad lök.

Ingredienser

6-8 bufféportioner
3 cm ingefära
1 dl mirin (risvin)
1/2 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1/2 citron (2 tsk saft, för 4 port)
1 silverlök
6 - 7 körsbärstomater (ca 100 g, för 4 port)
2 förp 5-minuters sillfiléer (à 430 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.
Energi846 KJ / 202 kCal
Fett10 g
Salt2.2 g
Kolhydrater20 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Citrusgravad lax med enbär och dill
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brantevikssill
    Betyg 4.8 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 28 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Laxtårta med kavring
    Betyg 4.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ramslökssill
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
    Betyg 5 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Surdeg grundrecept med vetemjöl
    Betyg 4.1 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad